torstai 31. heinäkuuta 2014

Kesäkaverit (7+/10) ja Hercules 3D (4/10)



Kesäkaverit (2014)


Lajityyppi: Draama
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Inari Niemi
Pääosissa: Anna Paavilainen, Iina Kuustonen, Minka Kuustonen, Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Sampo Sarkola, Matleena Kuusniemi, Eero Ritala
Ensi-ilta: 1.8.2014
Kesto: 1h 30 min
Ikäraja: 12

Kolmen nuoren naisen kesäseikkailusta kertova komediallinen draama Kesäkaverit on todiste siitä, että pitkään alaspainettu ja huokailtu kotimaisen elokuvan taso on noussut reippaasti. Nasevasti kirjoitettu ja mukavasti näytelty elokuva osaa pysyä komedian rajoissa ja elementissään yrittämättä mitään turhaa.


Elokuva on tehty kaikille kesäkavereille eli opiskelijoille, joiden tulevaisuudessa häämöttää aikuisten elämä ja vastuu, mutta onneksi ei ihan vielä. Se kertoo Karoliinasta( Iina Kuustonen), Iriksestä( Anna Paavilainen) ja Eevasta(Minka Kuustonen), jotka ovat saaneet Hangosta kesätöitä kahvilasta ja päättävät ottaa sen lisäksi aurinkoa, bailata ja jättää ne miesjutut vähemmälle. 


Valoa, ryyppäämistä ja juhlia riittää, mutta ihan väkisinhän ne miesjutut tulevat mukaan kuvaan. Kolmen naisen yhteiselossa ei myöskään välty totuuden kohtaamiselta.
Komedia ei tunnu komedialta ellei tarinassa ole mukana vakavampia elementtejä, joten tässä on osattu ottaa mukaan vähän tummempaa sävyä ihmissuhteisiin, mutta ohjaaja osaa välttää liian ryppyotsaista näkökulmaa, ja antaa tilaa sovitukselle sekä elämän eteenpäinmenolle. 


Kesäkaverit-elokuva ei olisi nimensä mukainen ellei se olisi sopivaa kevytkatsottavaa tyttöporukalle. Joskus mietin että onkohan Suomessa tuottajaa, joka haluaisi tehdä elokuvaa niistä eläväisistä nuorista, joilla on hauskaa ilman viinaa?Kun niitäkin kerta on. Seitsemän pluspistettä kymmenestä.(Kuvat: Nordic Film)


Hercules 3D (2014)


Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, 3D
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Brett Ratner
Pääosissa: Dwayne Johnson, Ian McShane, Rufus Sewell, Joseph Gordon-Levitt, John Hurt, Peter Mullan, Aksel Hennie, Ingrid Bolsø Berdal, Reece Ritchie, Tobias Santelmann
Ensi-ilta: 1.8.2014
Kesto: 1h 39 min
Ikäraja: 12
3D-versio.

Myyttinen sankari ja puolijumala Hercules voi olla mitä moitteettomin mies, mutta elokuvana hänen tarinansa on toivoton. Siis ker-ta-kaik-ki-aan!! Elokuvan tekoon voi upottaa rahaa aivan loputtomiin tekemällä lavastuksista ja puvustuksista hienoja, kuvauksia voi suorittaa missä päin maailmaa tahansa tarinaa tehostaakseen- ja silti lopputulos voi olla hengetön, mitäänsanomaton ja rasittavan lässy.

  
Dwayne Johnson vaikuttaa hyvältä tyypiltä, olipa hän missä roolissa tahansa, ja karismaakin löytyy pikkuisen, mutta lihaksistaan huolimatta hän ei astu Herculeen nahkoihin. Sivurooleihin sen sijaan on löydetty kiinnostavia tyyppejä, joista jää mieleen kaksi: norjalainen Aksel Hennie, joka on aiemmin nähty Headhunter-jännärissä ja konkari Ian McShane, joka tuo väkevyyttä rooliin kuin rooliin. 


Kaikki elokuvat tehdään nykyään jonkun sarjakuvan pohjalta, eikä tämäkään ole poikkeus. Hercules: The Thracian Wars-pohjalta -sarjis on ollut tuotoksen takana, ja selitys siihen miksi tässä tarinassa Hercules on palkkasoturi, joka hurjan joukkionsa- jokaisella on surullinen Menneisyys-  kanssa matkaa pitkin maita ja mantereita hankkimassa kultaa eläkepäiviä varten. Kunnes eteen tulee SE kaunis nainen, herttainen pieni poika ja yksi petollinen kuningas.Brett Ratnerin ohjauksessa tästä tarinasta piti tulla komea sankaritaru ja vähän kieli poskella tehty muunnos sarjakuvasta, mutta ikävä kyllä siinä ei ole mitään koskettavaa, aitoa tai kunnolla hauskaa. Neljä pistettä kymmenestä.(Kuvat: SF Film Finland Oy)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti