perjantai 8. elokuuta 2014

Lucy (81/2 /10)



Lucy (2014)


Lajityyppi: Toiminta, sci-fi
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Luc Besson
Pääosissa: Scarlett Johansson, Morgan Freeman
Ensi-ilta: 8.8.2014
Kesto: 1h 30 min
Ikäraja: 16

Lucy (Scarlett Johansson) on kaunis nuori nainen, joka opiskelee Taiwanissa  ja törmää vanhaan tuttuunsa, joka pyytää häntä viemään salkkunsa hotellin respaan. Lucy suostuu haluttomasti epätoivoiseen pyyntöön ja ottaa salkun, mutta kun hän pääsee hotelliin, niin rikollisliiga sieppaa hänet. Säikähtynyt, itkevä ja tärisevä Lucy ei ymmärrä kiinaa, joten hän voi vain arvailla, mitä miehillä on mielessä. Eräs gangstereista lyö hänet tainnoksiin, ja Lucy herää tajuten, että hänelle on tehty leikkaus: vatsaan on kätketty uudenlaista huumetta, jota pääsee naisen verenkiertoon muuttaen hänet ja maailman tiederintaman täydellisesti. 


Hänestä tulee tunteeton taistelija, joka etsii käsiinsä niin sieppaajansa kuin myös (aika tarpeettomassa roolissa esiintyvän Morgan Freemanin) professori Normanin, joka tutkii evoluutiota. Elokuva on sekä äärimmäisen väkivaltainen kostotarina että pohdinta siitä mitä tapahtuu kun ihminen alkaa toimia aina vain kasvavalla älyllä ilman rakkautta. 
Luc Besson, jonka elokuvista en voi olla pitämättä, on eurooppalaisten toimintaelokuvien aateliohjaaja, jolla on rytmitajua ja uskallusta kokeiluille sekä silmää hyville naistähdille. Johansson on oiva valinta naisellistakin naisellisemmaksi opiskelijaksi, joka muuttuu yhtäkkiä taistelijaksi, mutta ei kuitenkaan ole samalainen vauhtimimmi kuin hänen Musta Leski-hahmonsa Avenger-elokuvissa. Lucy on tämän kesän iskevintä toimintaa, kaikesta raakuudestaan huolimatta. Kahdeksan ja puoli pistettä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti