torstai 24. heinäkuuta 2014

Lentsikat 2: Pelastajat 3D / Planes 2: Fire & Rescue 3D ( 6/10) ja Violette (8/10)



Lentsikat 2: Pelastajat 3D (dub)Planes 2: Fire & Rescue 3D (dub) (2014)


Lajityyppi: Komedia, seikkailu, animaatio, 3D
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Bobs Gannaway
Pääosissa: Aku Hirviniemi, Carl-Christian Rundman, Armi Toivanen, Tuomas Uusitalo, Paula Vesala, Niko Kivelä, Markku Huhtamo, Matti Onnismaa, Pertti Koivula, Anna Asunta, Antti Litja, Veeti Kallio, Riku Nieminen, Ossi Ahlapuro, Maija-Liisa Peuhu, Sulevi Peltola, Jukka Voutilainen
Ensi-ilta: 25.7.2014
Kesto: 1h 23 min
Ikäraja: 7

Suomeksi puhuttu 3D-versio!

Lentsikat 2: Pelastajat -elokuva on koko perheen seikkailuanimaatio.....tai oikeastaan perheen pienimmille tarkoitettu veikeä tarina puhuvista lentokoneista, .....eikun siis perheen pojille - niille ihan pienille - tehty  jännittävä tarina tulipaloja sammuttavista lentokoneista.
Lentsikat-elokuvasta tuttu Dusty kuulee, että sen vaihdelaatikko on vahingoittunut eikä uutta ole saatavailla.  Dusty ei saa enää kilpailla eikä lentää kovaa vauhtia, joten se liittyy lentopalokuntaan. Sen uusia työtovereita ovat palolentokone Varpu, joka ihastuu Dustyyn suinpäin, iso helikopteri Tuulentekijä, ja monta minimaasturia. Ne ovat taitavia ja kokeneita metsäpalojen sammuttajia.Vähän nokkava ja ylimielinen Dusty oppii heidän kanssaan mitä on oikea yhteistyö ja tuntemattomien pelastaminen oman hengen uhalla. Elokuva onkin omistettu kaikille palomiehille. On selvää, että sen nähneet pojat tietävät tarkkaan mitä aikovat tehdä aikuisina.
Koska kriitikko on muutaman vuosikymmenen verran liian vanha arvostelemaan tätä lasten näkökulmasta, niin sanon sen verran että animaatio on ympätty täyteen toimintaa ja tulipaloja ja vaaroja, mutta siitä huolimatta tylsä. Taas kerran luullaan että lapsia kiinnostaa vain kova vauhti ja vaarat. Dubbaus on aika hyvää, mutta mukana on ikävä kyllä taas pari ääntä, joihin ei ole saatu eloa lainkaan. Pidän mauttomuutena sitä, että elokuvaan on sujautettu tuhma vitsi aikuisia varten.Ovatko tekijät pitäneet lentopelastustarinaa sellaisena, että muuten se ei vedä? Koska ensimmäinen Lentsikat-piirretty ei ollut erityisen hauska tai hyvä elokuva, niin ihmettelin huomatessani sen saaneen jatkoa. Tämä olisi voitu julkaista dvd-muodossa ja lentää  suoraan videovuokraamon hyllylle.Kuusi pistettä, jotka tulevat vain palomiesten ansiosta. (Kuvat: Image.net)

 Rooleissa: Aku Hirviniemi (Dusty Crophopper), Carl-Kristian Rundman (Pena Vartija), Armi Toivanen (Varpu), Tuomas Uusitalo (Maru), Niko Kivelä (Kai), Markku Huhtamo (Mayday), Matti Onnismaa (Tuulentekijä), Pertti Koivula (Puksu), Anna Asunta (Tytti), Antti Litja (Kippari), Veeti Kallio (Lyijyperä), Riku Nieminen (Välkky), Ossi Ahlapuro (Onnikka), Paula Vesala (Dynamiitti), Maija-Liisa Peuhu (Ninni), Sulevi Peltola (Harri), Jukka Voutilainen (Sisäministeri). Lisäksi muissa rooleissa: Kari Ketonen, Jani Karvinen, Oskari Saari, Jussi Lampi, Kai Lehtinen, Miro Lopperi, Aku Laitinen, Sasu Moilanen, Tero Koponen, Heljä Heikkinen, Raili Raitala, Petrus Kähkönen, Pasi Ruohonen, Jarno Lehtoranta ja Ismo Airio. Suomenkielisen ääniversion ohjaus: Petri Hanttu.

Violette (2013)

 
Lajityyppi: Draama, elämäkerta
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Martin Provost
Pääosissa: Emmanuelle Devos, Sandrine Kiberlain, Olivier Gourmet, Jacques Bonnaffé, Catherine Hiegel, Olivier Py
Ensi-ilta: 25.7.2014
Kesto: 2h 19 min
Ikäraja: 12

Violette Leduc oli ranskalainen kirjalija, joka syntyi vuonna 1907 aviottomana lapsena köyhissä olosuhteissa. Hän taisteli olemassaolostaan toisen maailmasodan aikana mustan pörssin kauppiaana, kunnes alkoi kirjoittaa. Volette oli uskomaton lahjakkuus, joka kiinnitti Simone de Beauvorin huomion. Tämä kehotti huonolla itsetunnolla varustetun Violetten kirjoittamaan lisää ja näytti tuloksia sodanjälkeisen Ranskan kirjallisuuspiireille. Violette purki teksteihinsä tunteensa, tuskansa ja koko viheliäisen elämänsä saaden ensin pienen, mutta vaikutusvaltaisen ihailijapiirin nousten pikkuhiljaa kuuluisuudeksi. 
Vaikka elokuvassa ei juurikaan paneuduta hänen teksteihinsä, niin siinä kuitenkin annetaan ymmärtää, että ne olivat hätkähdyttävän avoimia ja suoraviiviaisia Violetten seksuaalisuuden sekä naisen aseman kuvaamisessa. 
Ranskalaiselokuva, joka keskittyy Violetten pakkomielteiseen ihailuun Simone de Beauvoria kohtaan ja ikuiseen rakkauden etsintään, kertoo kulmikkaan, arvaamattoman ja haavoitetun naisen tarinan. Se tuntuu ja näyttää aidolta niin ajankuvan kuin Emmanuelle Devosin roolisuorituksen ansiosta.Violette ei ole mikään helppo eikä mukava ihminen tai elokuvanakaan viihdepaketti, vaan tarina naisesta, joka voimaantuu tulkitessaan kurjuuttaan paperille.Pelkistetty ja karhea elämänkertaelokuva saa kahdeksan pistettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti