keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Godzilla 3D (6-/10)



Godzilla 3D (2014)



Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, sci-fi, 3D
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Gareth Edwards
Pääosissa: Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe, Elizabeth Olsen, Juliette Binoche, Sally Hawkins, David Strathairn, Bryan Cranston
Ensi-ilta: 14.5.2014
Kesto: 2h 03 min
Ikäraja: 12
3D-versio.

Godzilla, tuo karhun ja varaanin risteytykseltä näyttävä jätti täyttää tänä vuonna 60. Ikä ei hiljennä aikoinaan Ishiro Hondan mielikuvituksesta syntynyttä petoa, sillä lukuisista valkokangasversioista huolimatta  se ei vanhene.Godzillan syntyi Japanissa Hiroshiman jälkimainingeissa kertoen mitä kaikkea kamalaa syntyy ydinpommeista, ja samaista hirviötä ovat sittemmin esittäneet miehet kumipuvuissa tai pelkät tietokonetehosteet. Ohjaaja Gareth Edwards, joka asennoituu mutanttihirviöön tosikkomaisesti mutta samalla oudolla hellyydellä, sanoo elokuvan ideana olevan ihminen vastaan luonto.Hän on tuonut sen valkokankaalle äänekkäänä ja teatterien penkkejä ravistavana versiona, joka on ennen kaikkea erikoistehosteiden juhlaa. Elokuvan alussa esitellään hajanaisesti ja ohuesti muutama keskushahmo sekä selitellään ilmiön taustaa. Ennen Godzillaa paljastetaan maan syvyyksistä kuitenkin sen lämmäri, verivihollinen Muto, sekin hillitön monsteri ja maanjäristysten aiheuttaja, joka käyttää ravintonaan ydinvoimaa. Näyttelijöiden tehtävänä on esittää hämmästynyttä, pelästynyttä ja juosta kovaa karkuun. Sitten kun katsoja on varma ettei koko Godzillaa ole olemassakaan, se nousee merestä valtavalla metelillä ja räminällä. 


Tuntuu kuin muutama sinivalas hyppäisi rannalle heilumaan ympäriinsä huutaen kovaan ääneen. Talot ja autot murskaantuvat kuin pähkinät, tsunamit hyökyvät, tanner tömisee ja ihmiset pällistelevät sitä kaikkea. Katsomossa tärykalvot paukkuvat, mutta katsojaa ei pelota. Itse asiassa tämä on juuri pällistelyelokuva, sillä muuta tehtävää sillä ei ole. Elokuvan sankarihahmo Ford Brody (Aaron Taylor-Johnson) on treenattu armeijan upseeri, mutta hänkään ei tee muuta kuin ihmettelee hirviöitä. Joidenkin B-luokan leffojen pitäisi pysyä sellaisina, mutisee kyyninen kriitiikko: elokuvan voi katsoa hirviön tai musiikin takia, mutta ei minkään muun. Kuusi miinus.(Kuva: SF Film Finland)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti