torstai 9. lokakuuta 2014

Muumit Rivieralla ( 7/10), Valekytät/Let´s be Cops (2/10) ja A Most Wanted Man (8/10)



Muumit Rivieralla (2014)



Lajityyppi: Animaatio
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Xavier Picard
Pääosissa: Maria Sid, Alma Pöysti, Kris Gummerus, Mats Långbacka, Carl-Christian Rundman, Ragni Grönblom, Christoffer Strandberg, Beata Harju, Paavo Kerosuo, CG Wentzel, Katariina Lohiniva, Irina Björklund, Martin Bahne
Ensi-ilta: 10.10.2014
Kesto: 1h 16 min
Ikäraja: S

Herttaisesti piirretty Muumit Rivieralla on tyylikästä katsottavaa, ja se kiinnostanee koko perhettä, sillä muumit ovat olleet osa meitä suomalaisia jo vuosikymmenten ajan.
Kansainvälisesti tehty piirroselokuva kertoo muumiperheestä, joka lähtee Niiskuneidin ja pikku Myyn kanssa merelle seikkailemaan. He ajautuvat  myrsky-yön jälkeen hiekkarannalle, joka osoittautuu Rivieraksi. Se on kiehtova, auringonpaahteinen paikka, joka vilisee rikkaita ja kuuluisia, ja jossa muumeja kohdellaan hienosti. 
Niiskuneiti, joka on pitkään ihaillut ulkomaalaisia filmitähtiä, on elementissään saaden heti ihailijoita, mutta Mummipeikko on mustasukkainen. Muumimamman mielestä taas kaikki on liian isoa, joten hän asettuu  vaatimattomasti heidän veneensä alle asumaan. Muut muuttavat Le Grandin kuninkaalliseen sviittiin, jossa  Muumipappa esittäytyy herra de Muumina. 
Sopivan verkkaiseen ja hyvin persoonalliseen tyyliin tehty muumielokuva voisi hyvinkin viehättää itseään Tovea, sillä tarina perustuu hänen omiin sarjakuviinsa.Vaikka miss Jansson sanoi itse aikoinaan väsyneensä sarjakuvien liian kiivaaseen luomistahtiin, niin siitä huolimatta Riviera-tarina on hauska ja mukavalla tavalla opettavainenkin. Seitsemän pistettä.(Kuvat: © 2012 Handle Productions Oy, Pictak Cie © Moomin Characters™)


Valekytät/Let´s Be Cops/(2014)



Lajityyppi: Komedia, toiminta
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Luke Greenfield
Pääosissa: Damon Wayans Jr., Jake Johnson, Nina Dobrev, Rob Riggle, Keegan-Michael Key
Ensi-ilta: 10.10.2014
Kesto: 1h 45 min
Ikäraja: 12

Joskus voi olla karkeaa yleistystä sanoa vihaavansa jotain elokuvaa. Mutta sana viha tuli mieleen monta kertaa katsellessani elokuvaa Valekytät. Huom! Katsoin sen vain jottei sinun tarvitsisi! En halua vihata komediaa, jossa kaksi kolmekymppistä (oikeasti lähes 40 vee, minkä huomaa) miestä hulluttelee, sillä tämä maailma tarvitsee naurua sekä iloa enemmän kuin koskaan. 
Minua ei harmita edes kyttäkaksikko-teeman käyttäminen kliseisesti. Mutta vihaan sitä, että käsikirjoituksen/näyttelemisen suhteen velttoillaan ja näytetään että reipas kiroilu sekä valehtelu on mahdottoman hauskaa. Elokuvan juoni on aika simppeli: kolmikymppiset ( just joo) Ryan ja Josh huomaavat, etteivät ole saaneet elämästään mitään irti. He pukeutuvat oikeisiin poliisiunivormuihin naamiaisia varten, ja huomaavat saavansa kunnioitusta sekä itsevarmuutta niistä. Pojat innostuvat puvuista vähän liikaa alkaen työntää nenäänsä sinne minne valepoliisin ei pitäisi, ja huomaavat pian että ihan oikeiden roistojen tai aseiden kanssa ei voi leikkiä. 
Juoneen kuuluu myös yksi käheällä äänellä puhuva kaunis typykkä, jolla on pitkät kiharat hiukset, ja joka kallistelee päätään joko vasemmalle tai oikealle, sillä niin tyttöystävän roolia esittävät naiset toimivat tällaisissa tarinoissa. Tässä oli elokuva Valekytät tiivistettynä. Se ei onnistunut naurattamaan, mutta osunee varhaisteini-ikäisiin koettaessaan kiskoa huumoria irti alastomuudesta ruokakaupassa. Kaksi pistettä kymmenestä.
( Kuvat: (c)2014. Twentieth Century Fox)


A Most Wanted Man (2014)



Lajityyppi: Jännitys
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Anton Corbijn
Pääosissa: Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Daniel Brühl, Robin Wright, Willem Dafoe, Grigoriy Dobrygin
Ensi-ilta: 10.10.2014
Kesto: 2h 02 min
Ikäraja: 12

John Le Carré (oik.David Cornwell) on toiminut Hampurissa vakoojana, ja kirjoittanut uransa jälkeen monta elokuvaksi muutettua jännäriä. Jostain syystä en ole lämmennyt hänen viileänrealistiseen tyyliinsä lainkaan, vaikka se on huomattavasti lähempänä totuutta kuin Bondit. Tai ehkäpä juuri siksi. Hänen romaaniinsa pohjalta tehty A Most Wanted Man on ainutlaatuisen lahjakkaan näyttelijän Philip Seymour Hoffmanin viimeiseksi jäänyt elokuva, ja hänen roolinsa seuraaminen oli ainakin minulle erittäin tärkeä elementti muutoin liian hidastempoisessa ja monimutkaisessa elokuvassa.
Se kertoo terrorismia vastaan taistelevasta yksiköstä Hampurissa, johon saapuu kidutettu Issa, mies, joka syö kadulla soppakeittiössä, mutta joka tietää saaneensa  ison perinnön. Hänestä kiinnostuvat niin Saksan poliisit kuin CIA:n työntekijätkin, (Robin Wright) - jotka tekevät vastentahtoisesti yhteistyötä - sillä arvoituksellisesti käyttäytyvä Issa voi antaa tietäen tai tietämättään suuren osan rahoistaan terroristeille. Kalsean, sateisen Hampurin kaupunkimaisemassa tapahtuva vakoojatyö on tämän elokuvan mukaan arkisen stressaavaa ja kaikkea muuta kuin romanttista tai viihdyttävää. 
 Laadukkaasti ja harkiten tehty elokuva on täynnä hyviä näyttelijöitä niin meiltä Euroopasta kuin muualtakin, ja puhuu tärkeistä, aina ajankohtaisista aiheista, mutta mikään mukava leffa se ei ole. Kahdeksan pistettä ihan Philipin takia.(Kuvat: © A Most Wanted Man Limited / Amusement Park Film GmbH.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti