perjantai 25. huhtikuuta 2014

Fading Gigolo (8/10), Se toinen nainen (61/2/10)



Fading Gigolo (2013)


Lajityyppi: Komedia
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: John Turturro
Pääosissa: John Turturro, Woody Allen, Sofia Vergara, Vanessa Paradis, Sharon Stone, Liev Schreiber
Ensi-ilta: 25.4.2014
Kesto: 1h 27 min
Ikäraja: 12
Fioravante (JohnTurturro) - niminen, muutoin tuiki tavallinen mies uhkaa jäädä työttömäksi. Hänellä on vain osa-aikaisen myyjän paikka kirjakaupassa, jonka omistaja Murray (Woody Allen) ottaa asiakseen löytää hänelle uutta puuhaa. Murray huomaa miten monet rikkaat, keski-ikäiset naiset tuntevat itsensä yksinäiseksi, ja alkaa suositella Fioravantea heille herraseuraksi. Tämä kuulee asiasta vasta viimeisenä ja tuohtuu, mutta kun laskut kasaantuvat, niin sitten on pakko laittaa suuta suikemmalle. Fioravante, joka on aina pärjännyt naisten kanssa hyvin, osoittautuu luonnonlahjakkuudeksi,ja tuota pikaa sekä hän että sutenöörinä toimiva Murray ovat täystyöllistettyjä.

Moinen hulttioelämä ei ole ongelmatonta, joten ihmissuhdekuvioihin liukuu pian leskeksi jäänyt Avigal (Vanessa Paradis), joka muuttaa miesten elämän. John Turturron ohjaamaan laadukkaaseen ja lempeään komediaan on saatu sujuvasti mukaan muunmuassa vanhoillinen juutalainen oikeudenkäyntitilaisuus! Vanessa Paradis on hämmästyttävän luonteva perinteistä kiinni pitävänä viisaana naisena, joka löytää itsensä,

ja Woody Allen on on kuin valettu rooliinsa myhäilevänä sutenöörinä. Allen oli suostunut rooliinsa sillä ehdolla, ettei Turturro " kirjoita hänelle mitään typerää sanottavaa", ja aika hyvin siitä ohjeesta on pidetty kiinni. Kahdeksan pistettä. (Kuvat: SF Film Finland Oy)

Se toinen nainen/The Other Woman (2014)

Lajityyppi: Komedia
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Nick Cassavetes
Pääosissa: Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton, Nikolaj Coster-Waldau
Ensi-ilta: 25.4.2014
Kesto: 1h 50 min
Ikäraja: 7

Cameron Diaz esittää asianajaja Carlya, joka on rakastunut. Hänen poikaystävänsä Mark (Nikolaj Coster Waldau), on komea, rikas ja ihana.



He suunnittelevat yhteistä tulevaisuutta, tai ainakin siltä näyttää, kunnes Carly päättää yllättää miehen viikonloppuna ja törmää tämän vaimoon.Molemmat naiset ovat tyrmistyneitä, tietämättömiä toistensa olemassaolosta, ja huomaavat olevansa hyvin vihaisia Markille tämän petoksesta. Heistä tulee yhteisen kiukun ansiosta kavereita ja he alkavat vakoilla Markia, joka löytyy pian vokottelemasta nuorta blondia, Amberia. Naiset paljastavat tälle totuuden, ja kaikkien luonnonlakien vastaisesti noista kolmesta naisesta tulee parhaimmat ystävät.


Heillä on kana kynittävänä Markin kanssa, joten tytöt laativat yhdessä tehokkaan kostosuunnitelman " Asianajaja, Vaimo ja Rinnat" , johon liittyy muun muassa karvojenpoistoaineen lisääminen miehen shampooseen. Elokuva ei ole tarpeeksi liioiteltu tai hauska, mutta siinä on muutama ihan aidosti huvittava kohta, mikä on raikkaan ja eläväisen käsikirjoituksen ansiota.  Naisnäyttelijöiden kemia toimii hyvin yhteen, mutta elokuvan pilaa venytetty ja huonosti suunniteltu kosto lopussa. Erityisesti minua harmitti Nikola Coster-Waldaun uskomattoman heikko esitys huijarimiehenä. Sekä ohjaajalla että käsikirjoittajalla on edessä hyvä tulevaisuus, jos jaksavat tästä vielä parantaa. Kuusi ja puoli pistettä. (Kuvat: SF Film Suomi Finland)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti