tiistai 1. lokakuuta 2013

About time(8), Runner Runner(6)



Oli aikakin/About Time (2013)


 
Lajityyppi: Komedia, draama
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Richard Curtis
Pääosissa: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy, Tom Hollander, Margot Robbie
Ensi-ilta: 4.10.2013
Kesto: 2h 03 min
Ikäraja: 7
 
Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja korjata kaikki tekemäsi virheet, tekisitkö niin? Herttaisessa komediassa Oli aikakin Domhnall Gleeson esittää Timiä, joka saa 21-vuotiaana tietää voivansa liikkua ajassa. Ja kun tulee aika etsiä tyttöystävää,( Rachel McAdams ) niin kyvystä on uskomattoman paljon hyötyä. Jokaisen hölmöyden ja väärän valinnan voi perua. Tim saa kykynsä avulla parannettua ihmissuhteita ja tehtyä elämästä hauskemman, mutta jokaiseen valintaan liittyy vastuu toisten elämän muuttamisesta. Hän saa huomata myös sen, ettei mikään määrä aikamatkailua takaa onnellisuutta eikä elämää ilman vastoinkäymisiä. Ohjaaja ja käsikirjoittaja Richard Curtisin tekeleisiin kuuluvat monet romanttiset komediat, ( Neljät häät ja yhdet hautajaiset, Notting Hill ,Bridget Jones – elämäni sinkkuna ja Rakkautta vain) joten tämä ala on hallussa, ja aika varmaotteisesti hän vie rakkaustarinaa eteenpäin. Komediapuoli jää vähemmälle huomiolle. Rachel McAdamsin esittämä Mary on väritön roolissaan, mutta muutoin elokuva onnistuu koskettamaan hyväntuulisuudellaan ja rauhallisen mukavalla otteellaan. Kerrankin elokuva, jossa kerrotaan mukavasta perheestä ja mukavista ihmisistä. Oli aikakin tuo tarinaan mukaan myös ajatuksia herättävän isäsuhteen. Kahdeksan pistettä.

Runner Runner (2013)



Lajityyppi: Draama, jännitys
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Brad Furman
Pääosissa: Justin Timberlake, Ben Affleck, Gemma Arterton, Anthony Mackie
Ensi-ilta: 4.10.2013
Kesto: 1h 31 min
Ikäraja: 12

 Runner Runner on kaikista tasapaksuista jännityselokuvista tasapaksuin. Se on ihan laadukkasti tehty ja laatunimien ( Justin Timberlake, Ben Affleck,Gemma Arterton) täyttämä elokuva uhkapelien maailmasta, mutta onnistuu välttämään kaiken trillerimäisyyden, salaperäisyyden ja kiinnostavuuden. Elokuva kertoo Princetonin yliopiston opiskelija Richie Furstista, joka koettaa sinnitellä vähillä rahoilla kalliissa opinahjossaan, miettii miten pärjätä, ja päättää lopulta ottaa riskin sijoittaen säästönsä nettipokeriin. Richie menettää uhkapelissä kaiken ja saa neropattikavereidena avulla selville, että häntä on huijattu. Suivaantunut Richie matkustaa Costa Ricaan kertomaan nettipelien omistajalle mielipiteensä, ja saa anteeksipyynnön lisäksi yllättäen rahakkaan työtarjouksen.


 Hän tarttuu tilaisuuteen, ja rahaa alkaa virrata taskuihin sellaista vauhtia,ettei tiedä mihin sitä tunkisi. Vasta FBI-agentti Shaversin (Anthony Mackie) kohtaaminen alkaa avata Richien silmiä siihen, mitä ympärillä oikeasti tapahtuu ja minkälainen mies hänen pomonsa on. Sen jälkeen on syytä pelätä henkensä puolesta. Elokuva rullaa eteenpäin ilman mutkia ja tuo katsojalle runsaasti kauniita maisemia, hämäriä peliluolia ja rikkaiden elämän tuskia, mutta sen henkilöt eivät ole muuta kuin pintaa, katsoja ei pääse tarpeeksi lähelle.Sen takia he eivät myöskään kiinnosta eivätkä jää mieleen. Ben Affleck on siviilielämässä voittanut 356 000 dollaria Kalifornian osavaltion pokerinpeluun mestaruuskisassa vuonna 2004, mikä on ehkä vaikuttanut hänen rooliinsa -tai sitten ei: niin vetelästi hän vie roolinsa läpi. Paperinohuet hahmot ja kliseinen juoni eivät takaa miellyttävää elokuvailtaa, mutta viihdyttävät puolentoista tunnin ajan sen verran, ettei nukahda.Kuusi pistettä kymmenestä. ( kuva :(c)2013. Twentieth Century Fox)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti