torstai 20. maaliskuuta 2014

Isänsä poika/Soshite chichi ni naru(8/1/2/10), Le Week-End(9/10) ja Non-Stop(6/10)



Isänsä poika/Soshite chichi ni naru (2013)


Lajityyppi: Draama
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Hirokazu Kore-eda
Pääosissa: Masaharu Fukuyama, Machiko Ono, Yôko Maki, Rirî Furankî
Ensi-ilta: 21.3.2014
Kesto: 2h 01 min
Ikäraja: 7

Cannesissa palkitussa perhedraamassa hymytön ja huumoriton arkkitehti Ryota tuputtaa  kuusivuotiaan poikansa Keitan hienoon yksityiskouluun, koska niin kuuluu tehdä. Keita oli käynyt jopa koulun pääsykokeen valmennuskurssin, jossa opetettiin hymyilemään ja kertomaan, että oma isä on mainio mies, joka retkeilee poikansa kanssa. Oikeasti Ryota keskittyy vain töihinsä ja tekee mitä tahansa miellyttääkseen  pomoaan. Vaimo viettää nöyrää hiljaiseloa kotona, joka on aina tahraton.  Perheen elämä muuttuu kun sairaalasta soitetaan, että hoitaja on aikanaan tehnyt virheen vaihtamalla vauvoja, joten Keita ei ole heidän biologinen lapsensa. Pariskunnan oikea lapsi on kasvanut pikkukaupungissa eloisassa ja lämminhenkisessä työläisperheessä, jossa ääntä riittää ja isä on läsnä. Keita viedään tapaamaan heitä ja samalla ristiriidat kahden täysin erilaisen kasvuympäristön kohdatessa alkavat pakolla avata Ryoton suljettua tunnemaailmaa. Hänen täytyy miettiä omaa isäsuhdettaan sekä kadonneita tunteitaan ja selvittää mikä on omalle lapselle parhaaksi. Erinomaisten näyttelijöiden ja hyvin, hyvin suloisten pikkupoikien kertoma tarina on lempeä opetus sekä sydämellinen tarina elämän tärkeysjärjestyksestä. Kahdeksan ja puoli pistettä. 

Le Week-End (2014)


Lajityyppi: Komedia, draama
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Roger Michell
Pääosissa: Jim Broadbent, Lindsay Duncan, Jeff Goldblum, Olly Alexander
Ensi-ilta: 21.3.2014
Kesto: 1h 33 min
Ikäraja: 12

Le Week-End kertoo mitä tapahtuu, kun kuusikymppinen aviopari Nick ja Meg  Birminghamista lähtee viikonlopuksi Pariisiin verestämään häämatkan muistoja. Jo junamatkalla alkavat ensimmäiset marinat ja keskustelusta kuulee, että samoja riitoja on käyty kolmenkymmenen vuoden ajan monta kertaa. Kylpyhuoneremontti ja ikävä miniä vilahtelevat puheessa tuon tuosta. Häämatkan hotelli on muuttunut murjuksi, joten he ottavat luksushotellista sviitin, ja onnistuvat nauttimaan siitä jatkuvista kränistä huolimatta.  

  
Näyttelijät Lindsay Duncan ja JimBroadbent ovat uskomattoman hyviä tiivistäessään pitkän avioliiton turhautumat  roolihahmoissaan. He kohtaavat yllättäen kadulla Nickin amerikkalaisen opiskelukaverin Morganin, ( Jeff Goldblum) joka on menestynyt kirjailija ja kaikkea sitä, mitä Nick olisi aina halunnut olla. Morganin järjestämillä illallisilla Nickin turhautuminen sitten purkautuu tavalla, joka yllättää kaikki. Elämä muuttuu, kun ihminen tajuaa ettei hänen tarvitse enää miellyttää ketään. Käsikirjoittaja Hanif Kureishin teksti on hienoa, tosin välillä liian kylmää, mutta elämänmakuista ja aitoa joka tapauksessa. Matkailu avartaa, ja myös tämän elokuvan katsominen. Yhdeksän pistettä.(Kuva: SF Film Finland Oy)

Non-Stop (2014)


Lajityyppi: Toiminta, jännitys
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Jaume Collet-Serra
Pääosissa: Liam Neeson, Julianne Moore, Lupita Nyong'o, Scoot McNairy, Linus Roache, Michelle Dockery, Anson Mount, Bar Paly, Corey Stoll
Ensi-ilta: 21.3.2014
Kesto: 1h 47 min
Ikäraja: 12

Tätä elokuvaa ei tulla ikinä näyttämään lentomatkalla! Vanhanaikaisen vaatekaapin kokoinen Liam Neeson esittää pääosaa jännärissä Non-Stop, joka kertoo vaarallisesta lentomatkasta New Yorkista Lontooseen.  Neeson on Bill Marks, viinalla hermojaan rauhoitteleva lentokonepoliisi, jonka tavanomainen matka pilvien päällä muuttuu painajaiseksi hänen alkaessaan saada erikoisia tekstiviestejä. Niissä lukee, että koneen matkustajia alkaa kuolla kahdenkymmenen minuutin välein, ellei tietylle tilille laiteta miljoonia. 




Tekstiviestien lähettäjä ilmoittaa olevansa koneessa ja  tuntuu tietävän kaiken Billin elämästä ja työstä. Lentokonepoliisin täytyy selvittää humalainen päänsä, koettaa saada lehtoyhtiöltä rahaa ja samalla selvittää kuka matkustajista on sadistinen sekopää.  Hänestä tulee lähes vainoharhainen yhden jos toisenkin matkustajan käyttäytyessä syyllisesti. Ja sitten ihmisiä alkaa kuolla kellontarkasti. Lentoyhtiö luulee, että Bill on itse terroristi, ja se kerrotaan henkilökunnalle sekä matkustajille, jotka päättävät nousta kapinaan. Elokuvan jännitys kasvaa minuutti minuutilta ja klaustrofobinen koneen matkustamo korostaa ahdistusta juuri sopivasti. Ihmeellisistä juonenkäänteistä ja sekavahkosta käsikirjoituksesta huolimatta tämä on mitä tunnelmallisin jännäri ja vaikka pahis ei ole niitä kiinnostavimpia, niin ainakin hän on antanut Billille syytä miettiä ammatinvalintaa. Ehkäpä myös Liam Neesonille. Kuusi pistettä.(Kuva: SF Film Finland Oy)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti