torstai 21. marraskuuta 2013

Last Vegas (7/10), Nälkäpeli-Vihan liekit (8/10), Nuoren Wertherin jäljillä ( 81/2/10) ja Red Obsession (6/10)



Last Vegas (2013)


Lajityyppi: Komedia
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Jon Turteltaub
Pääosissa: Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman, Kevin Kline, Mary Steenburgen
Ensi-ilta: 22.11.2013
Kesto: 1h 45 min
Ikäraja: 7

Uutuuskomedian Last Vegasin tähtikaartia yhdistävät elokuvamaailman kuuluisimmat kasvot , muutama Oscar-patsas ja yhteensä yli kahdensadan vuoden kokemus näyttelemisestä. Kevin Kline, Michael Douglas, Robert De Niro ja Morgan Freeman esittävät neljää seitsemänkymppistä ystävystä, jotka lähtevät Las Vegasiin juhlimaan polttareita. Tästä tulee vienosti mieleen tietysti Kauhea Kankkunen- elokuvat, jotka ovat olleet esikuvana osalle tarinan tapahtumia. Miehet päättävät kerrankin pistää tuulemaan ja vaikka heille on sanottu kotona, että älä syö suolaa, juo väkeviä, riko lonkkaasi, valvo liikaa tai tee mitään uskaliasta tuossa iässä, niin Las Vegas antaa mahdollisuuden irrotteluun. Irtovitsejä iästä ja nuoruuden kaipuusta riittää, ja konkareille räätälöity elokuva onkin pehmeänmukava komedia siitä, miten vanhempia ihmisiä kohdellaan. Se on niin kevyttä kamaa ja höttöä sisältöineen, että muutamaa vitsiä lukuun ottamatta elokuva on sangen mitätön hulluttelu. Sinänsä sääli, sillä moisista lahjakkuuksista olisi saanut irti vaikka mitä. Seitsemän pistettä

Nälkäpeli - Vihan liekit/The Hunger Games: Catching Fire (2013)


Lajityyppi: Draama, toiminta, jännitys, seikkailu, sci-fi
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Francis Lawrence
Pääosissa: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Woody Harrelson, Donald Sutherland, Lenny Kravitz, Sam Claflin, Philip Seymour Hoffman
Ensi-ilta: 20.11.2013
Kesto: 2h 26 min
Ikäraja: 12

Nälkäpeli - Vihan liekit kertoo mitä tapahtui sen jälkeen, kun kaunis ja taitava Katniss Everdeen voitti Nälkäpelin ystävänsä Peeta Mellarkin kanssa. Elokuvatrilogian (Nälkäpeli, Vihan liekit, Matkijanärhi) toisessa osassa seurataan uskollisesti Suzanne Collinsin romaania, jossa kerrotaan miten umpipaha presidentti Snow alkaa tajuta Katnissin alullepaneman kapinan uhan Panemin valtiolle ja päättää päästä tytöstä eroon. Sitä varten on suunniteltava erikoinen, uudenlainen Nälkäpeli, johon kutsutaan kaikki entiset voittajat, ja jossa pelaajia kohtaa muun muassa myrkyllinen usva ja verenhimoiset apinat. Pian Katniss huomaa joutuneensa uudestaan pelaamaan henkensä kaupalla ylivoimaista vihollista vastaan. Elokuva on täyttä taruseikkailua ja se on päätähden Jennifer Lawrencen karisman varaan nojaava romanssi, joka on täynnä huikeita asuja, dramatiikkaa ja erikoistehosteita. Minulta saa pisteitä myös Stanley Tucci vihreähiuksisena ja imelän teennäisenä tv-juontajana. Vihan liekit on huolella tehtyä, mutta harmittavan pinnalllista viihdettä, josta kuitenkin suuren osan pelastaa neiti Lawrencen lahjakkuus. Kahdeksan pistettä.


Nuoren Wertherin jäljillä (2013)

 traileri: http://www.youtube.com/watch?v=PYf_wr8xp98&feature

Lajityyppi: Draama
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Jarmo Lampela
Pääosissa: Juha Kukkonen, Jyri Ojansivu, Iina Kuustonen, Meri Nenonen, Santtu Karvonen, Asko Vaarala, Timo Tuominen, Ona Kamu, Aarni Kivinen
Ensi-ilta: 22.11.2013
Kesto: 1h 35 min
Ikäraja: 7

Jarmo Lampela osaa tehdä niin sanotusta tavallisesta elämästä koskettavaa ja utuisen viehättävää. Hänta auttaa elokuvassa Nuoren Wertherin jäljillä myös kaunis kuvaus sekä Juha Kukkosen mahtava rooli poikansa menettäneenä isänä. Elokuva kertoo kuvanveistäjä Viitasesta (Kukkonen), joka saa kirjeitse tietää että hänen poikansa, johon hän ei ole ollut yhteydessä viiteentoista vuoteen, on saanut surmansa. Isä lähtee selvittämään millaista elämää hänen poikansa eli, millaisten ihmisten kanssa tämä oli tekemisissä ja myös sitä, mitä hän on menettänyt. 


Elokuva, jolla on mainion kiinnostava nimi, on laadukas draama ja tasaisesti etenevä tarina, jonka ainoa ärsyttävä yksityiskohta on itse poikaa eli Eeroa näyttelevä Jyri Ojansivu. Hän Näyttelee, Näyttelee ja Ilmehtii kuin suoraan seuranäyttämön lavalta  - 1950-luvulta.
Hienosti tehty, lämmin ja koruton Jarmo Lampelan elokuva saa kahdeksan ja puoli pistettä.(Kuva: SF Film Finland Oy)

Red Obsession (2013)


Lajityyppi: Dokumentti
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Warwick Ross, David Roach
Ensi-ilta: 22.11.2013
Kesto: 1h 15 min
Ikäraja: S

Jos elokuvan nimeksi annetaan Red Obsession, niin siitä tulee mieleen joko villi rakkausseikkailu tai vakoojatarina kylmän sodan ajalta. Ainakin minulle. Mutta elokuva onkin dokumentti Bordeaux-punaviineistä!  Sitä katsoessaan ihmettelee että mitä tämä elokuvateatterissa tekee, sillä se sopisi paremmin televisioon hyvin tehtyjen dokumenttien rinnalle. Ei se mitään viihdettä ole. Elokuva kertoo ensin, että Ranskassa tehdään viiniä, mikä ei tule minulle aivan täytenä yllätyksenä, ja sitten kerrotaan että siellä valmistetaan tunnettua Bordeaux-viiniä.
Russel Crowe on saatu dokumentin kertojaääneksi johdattelemaan katsojan viinin hinnan vaihtelun perusteisiin, siihen miten viini vaikuttaa maailmatalouteen ja toisinpäin. Kiina, jossa on miljardöörejä enemmän kuin muualla maailmassa, haluaa ostaa Ranskan viinit ja kun niitä ei riitä heille, niin siellä aletaan valmistaa omia. Tässä elokuvan sisältö tiivistettynä. Toki sain tietää kaikenlaista pientä mukavaa Bordeaux-viineistä, ( jotkut maksavat 20 000  euroa pullo) mutta se ei saanut himoamaan pientä maistiaista, ei jäänyt mieleen eikä osannut löytää maailman viinitilanteesta mitään erityisen kiehtovaa. Pinnalliseksi jäänyt mainosfilmi unohtuu mielestä heti katsomisen jälkeen. Kuusi pistettä kymmenestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti