perjantai 9. elokuuta 2013

Monstereita ja kehonrakennusta

Monsterit-yliopisto 3D (dub)Monsters University 3D (dub) (2013)




Lajityyppi: 3D, seikkailu, animaatio, komedia
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ensi-ilta: 2.8.2013
Kesto: 1h 43 min
Ikäraja: 7

Monsterit-elokuvasta tutut kiltit hirviöt saivat kauan odotetun uuden elokuvan, joka vie heidät nuoruusvuosiin ja yliopistoon. Se kertoo pienestä ja lannistumattomasta Masa-pallopäästä, joka haluaa välttämättä päästä hirviöyliopistoon, jotta hän oppisi pelottelemaan lapsia. Lapset ovat nimittäin kaikista hirviöistä niin hirvittäviä, että niitä täytyy kiljuen karkoitella. Yliopiston tunneilla keskitytään puhumaan lasten pelottavuudesta, mutta harva hirviö on oikeasti nähnyt lapsen. Ne jotka ovat, saavat sankarin maineen. Masa saa pian yliopistoon päästyään huomata miten erikoinen maailma se on klikkeineen ja vertailuineen. Hän osallistuu hirviökisoihin ja ystävystyy kaikensorttisten mörrimöykkyjen kanssa oppien yhteistyön kautta paljon sekä itsestään että omista rajoistaan. Elokuva vihjaa kivasti siihen että se, mitä me eniten haluamme elämässä, ei välttämättä olekaan se asia, missä olemme hyviä. Ja ettei se haittaa vaikka oikean tien ja oikeiden ystävien etsiminen kestää. Virheitä saa tehdä, ja niistä voi oppia. 
Mainiot monsterit sopivat katseltavaksi melkein koko perheelle, ei tosin niille ihan pienimmille.Se on täynnä tarinaa tarinan sisälle, ja aikuisille siinä riittää asiaa aivan yhtä paljon kuin lapsillekin. Kahdeksan pistettä. 

Pain & Gain
Lajityyppi: Toiminta, komedia

Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys

Ohjaaja: Michael Bay

Pääosissa: Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Anthony Mackie, Ed Harris, Tony Shalhoub, Rob Corddry, Ken Jeong, Rebel Wilson, Bar Paly

Ensi-ilta: 9.8.2013
Kesto: 2h 09 min
Ikäraja: 16


Pain & Gain on Michael Bayn ohjaama toimintakomedia, joka ei kuitenkaan asetu aivan tyypillisimmän komedian aisoihin. Se on rönsyilevä, tragikoominen farssi, joka hämmästyttävää kyllä perustuu tositarinaan. Mark Wahlberg esittää siinä omahyväistä, ahnetta ja samalla sympaattista kehonrakentajaa sekä kuntosalin ohjaajaa Danielia, joka päättää kidnapata rikkaan asiakkaansa käytyään kuuntelemassa luennon siitä, miten elämässä menestytään. Hän omaksuu kurssilta lauseen : Be a doer, not a don´ter, " ( ole tekijä, äläkä ei-tekijä) mikä ei oikeastaan tarkoita mitään, ja on yksi leffan monista viitteistä rikollisten mielenlaatuun ja fiksuuteen. Daniel saa kavereikseen kaksi lihaksikasta urosta, ja he muodostavat varsinaisen pässinpäiden trion. Monien epäonnistumisien jälkeen kidnappaus onnistuu, mutta uhri onkin sitkeämpi ja älykkäämpi kuin he, eikä rikoksesta tahdo tulla mitään. Siitä alkaa heidän uransa, joka ei oikeastaan koskaan pääse alkamaankaan., ja kolme pääosan esittäjää vetää roolinsa mainiosti täysin vakavalla naamalla. Elokuvan hauskuus syntyy hyvästä käsikirjoituksesta, joka antaa tilaa antoisalle toilailulle ja kehonrakentajien maailman irvailulle menemättä koskaan alta riman. Soppaan mahtuu aika lailla väkivaltaa, mitä ei ihannoida, mutta toisaalta ei myöskään koeta silitellä. Siksi tämä elokuva ei sovi herkemmille katsojille, vaikka miesten tokaisuja onkin hauska seurata. Kahdeksan pistettä hyvälle käsikirjoitukselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti