perjantai 16. elokuuta 2013

Kekkonen tulee! ja Kick-Ass sekä Pahaa verta



Kekkonen tulee! (2013)


Lajityyppi: Komedia, draama
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Marja Pyykkö
Pääosissa: Wilma Rosenqvist, Merja Larivaara, Marjaana Maijala, Konsta Mäkelä, Kristiina Elstelä
Ensi-ilta: 16.8.2013
Kesto: 1h 25 min
Ikäraja: 12

Pohjois –Lapissa sijaitsevaan pikkukylään  tihkuu 1970-luvun alussa jymyutinen:  Kekkonen tulee! Että ihan henkilökohtaisesti ja paikan päälle, käymään Allin baarissa ennen kuin jatkaa matkaansa kauemmas. Baarin pitäjä Alli saa sätkyn ja päättää sekä laihduttaa että olla mairea saadessaan jonkunlaisen viirin tai huomionosoituksen, jonka Urho varmasti hänelle ojentaa. Kekkosen palvonta  sekoittaa kaikkien muidenkin kyläläisten elämän. Kunnan apulaisinsinöörin vaimo Maija Kellinsalmi on sitä mieltä, että hänen pitäisi paremman väen rouvana järjestää juhlat eikä suttuisen Allin, Olavi haluaa lausua runon - ehkäpä Nälkämaan laulun - , mutta kyläläiset osoittautuvat kaiken kaikkiaan hankalaksi porukaksi.  Elokuvaa juontaa kameralle jutteleva Allin teini-ikäinen tytär, joka ei halua muuta kuin muuttaa pois paikkakunnalta. Kekkonen tulee! on katsaus menneeseen Suomeen, presidenttimme ihailuun ja pienen kylän eksentrisiin asukkaisiin. Se on enemmänkin kokoelma irrallisia kohtauksia kuin sujuva elokuva, ja sitä vaivaa sama tauti kuin kaikkia muitakin Lappiin sijoitettuja tarinoita: niissä on vakiona joku hahmo, joka toitottaa päin tuntureita että mie en perkele kestä , mie muutan pois!
Elokuva perustuu ”Allin baari” –nimiseen kertomukseen Pia Pesosen romaanissa Urho Kekkonen Srasse ja saa kuusi pistettä. 


Kick-Ass 2 (2013)


Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, komedia
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Jeff Wadlow
Pääosissa: Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Donald Faison, Jim Carrey, John Leguizamo
Ensi-ilta: 16.8.2013
Kesto: 1h 48 min
Ikäraja: 16

Muutaman vuoden takainen elokuva Kick-Ass kertoi koulupoika Davesta (Aaron Taylor-Johnson), joka päätti ryhtyä omatekoiseksi supersankariksi. Hän keksi itselleen nimen Kick-Ass, pukeutui vihreään tekokuituun ja saavutti suosiota lähinnä omituisuudellaan ja häviämällä taisteluita. Dave sai kuitenkin parikseen Hit-Girlin eli Mindyn, (Chloë Grace Moretz)  nuoren tytön, joka osasi lyödä ja potkia paremmin kuin isot miehet. Jatko-osassa, Kick-Ass 2 –tarinassa  Dave ja Mindy koettavat olla olematta supersankareita, mutta he ovat saaneet valtaisan ihailijajoukon tavallisia kaduntallaajia, joilla on omatekoiset  sankariasut ja yhdistys nimeltä Justice Forever. Heillä on myös arkkivihollinen, rikas ja häijy Red Mist-niminen sälli, ( myöhemmin hän ottaa nimekseen Motherf----r),  joka haluaa heidät pois päiviltä. Elokuva on ihmeellinen seos ultraväkivaltaa ja kömpelöä ihmissuhdehuumoria, ja se koettaa muka ymmärtää itsensä ulkopuoliseksi tuntevia nuoria. Siinä tapetaan ja silvotaan ihmisiä röykkiöittän ja hekotellaan sille, mikä ei ole mikään ihanteellinen sanoma. Tämänkaltaisia elokuvia tehdään dollarinkuvat silmissä vanhalla reseptillä , eli luodaan  tarina joka kauhistuttaa vanhempia ja naurattaa nuorempia. Annan juuri ja juuri kolme pistettä kymmenestä  vastenmieliselle rahasammolle. 


 Sain tiedotteen siitä, että Pahaa verta tulossa....

" Uuteen kesään -elokuvan tekijöiden uutuuselokuva Pahaa Verta saa ensi-iltansa kolmen vuoden uurastuksen jälkeen. Pahaa Verta on tamperelaisten Miika Hakalan ja Tomi Pietilän yhteinen elokuvaohjaus, minkä tuloksena on syntynyt tiivistunnelmainen dekkari. Tekijöiden esikuvina ovat toimineet brittiläiset salapoliisielokuvat, Agatha Christie sekä Komisario Palmut.
Pahaa Verta -elokuvan kuvaukset alkoivat vuonna 2010, ja sitä on kuvattu viikonloppuisin ja loma-aikoina keväälle 2013 saakka. Kuvauksia on tehty Hämeenlinnassa, Tampereella ja Hauholla. Elokuvan tekijät koostuvat elokuva-alan opiskelijoista ja ammattilaisista sekä alan harrastajista.
Talkoilla ja omarahoitteena syntynyt parituntinen elokuva saa ensi-iltansa teattereissa 23.8. alkaen.
Elokuvan traileri:
 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti