perjantai 6. kesäkuuta 2014

Bamse ja Rosvokaupunki (9/10)



Bamse ja Rosvokaupunki (dub)/Bamse och tjuvstaden (dub) (2014)


Lajityyppi: Animaatio
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Christian Ryltenius
Ensi-ilta: 6.6.2014
Kesto: 1h 06 min
Ikäraja: S
Suomeksi puhuttu versio.

Bamse, maailman vahvin ja kiltein nalle,  pääsee ensimmäisen kerran valkokankaalle! Bamse on aina heikkojen puolella, inhoaa kiusaamista, ja hän voittaa kaikki viholliset jymyhunajasta saamillaan voimilla.

Supernalle on syntynyt vuonna 1961, ( Toim. huom: samaisena vuonna on syntynyt useita merkittäviä henkilöitä!) eli hän on seikkaillut jo yli viidenkymmenen vuoden ajan naapurimaassa, ja saanut suosiota meilläkin.Ruotsissa on jopa armeijan ohjusjärjestelmä saanut nimen Bamse, josta koomikko André Wickström on saanut irti huumoria vertaamalla nimeä suomalaiseen armeijanimistöön ( Keihässalmi, Jurmo) Bamsea on ehditty aikoinaan käyttää jopa politiikan välikappaleena, mutta onneksi ei tässä elokuvassa.
Herttaisessa koko perheen piirroselokuvassa esitellään ensin entisiä rosvoja. He ovat muuttuneet kilteiksi, löytäneet uudet ammatit ja tulleet yhteisön arvostetuiksi jäseniksi. Kaikki elelevät onnellisena, kunnes ilkeä Kasimir Kettu saapuu paikkakunnalle vakuuttamaan ex-rosvot siitä, että kukaan ei oikeasti rakasta heitä. 


Kettu kieroilee saaden heidät seuraamaan itseään Rosvokaupunkiin. Siitä alkaa uusi rikosaalto, ja ovela Kettu on päättänyt varastaa kaiken jymyhunajan sekä sitä valmistavan isoäidin, jotta Bamse ei pääsisi sotkemaan hänen kuvioitaan. Mutta Kasimir Kettu ei ole ottanut huomioon sitä, että osa roistoista ei haluakaan olla enää roistoja, eikä sitä, että joskus ihan pienikin Nalle-Maija voi olla Kettua nokkelampi.


Bamse-ja rosvokaupunki-elokuva on yllättävän hauskaa seurattavaa aikuiselle. Kaikkein parhaimmat piirroselokuvat ovat sellaisia, joita vanhemmat jaksavat hyvin seurata lastensa kanssa, ja tämä kuuluu niihin. Miinusta tulee suomalaisen dubbauksen laadusta: Bamsen ääni  kuulostaa välillä väsyneeltä ja kyllästyneeltä, varsinkin silloin kun ei pitäisi.Tai no....sankarina oleminen voi olla välillä väsyttävääkin! Yhdeksän pistettä. (Kuvat: Nordisk Film)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti