keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Lomapainajainen (5/10) ja Walking on sunshine (4/10)

Lomapainajainen/Blended (2014)


Lajityyppi: Komedia
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Frank Coraci
Pääosissa: Adam Sandler, Drew Barrymore, Bella Thorne, Zak Henri, Braxton Beckham
Ensi-ilta: 27.6.2014
Kesto: 1h 57 min
Ikäraja: 7

Adam Sandlerin komediatyylistä joko pitää tai sitten ei pidä, mutta se ei jätä kylmäksi. Hänen elokuviensa huumori on häiritsevää ja härskiä, mutta jostain syystä mies on suosittu ja hänen elokuvansa tuottavat miljoonia. En ole mikään erityinen Drew Barrymore-fanikaan, mutta hänellä on sentään hyviä roolisuorituksia takana, alkaen siitä ensimmäisestä E.T-elokuvasta. Drew esiintyy Adam Sandlerin kanssa heidän kolmannessa yhteisessä romanttisessa komediassaan yksinhuoltajana Laurenina, joka uskaltautuu Jimin kanssa sokkotreffeille. Mies vie hänet povibaariin ja tuijottaa treffien ajan televisiosta urheilua. Lauren on raivoissaan ja molemmat inhoavat toisiaan hyvästä syystä. Muutaman mutkan kautta he kuitenkin päätyvät perheidensä kanssa Afrikkaan yhteiselle lomalle, ja joutuvat asumaan samassa sviitissä. Vaikka yhteiselo tökkii, niin Jim huomaa Laurenin osaavan auttaa häntä tyttöjen kasvattamisessa, ja Jim puolestaan ymmärtää Laurenin poikia. Lomamatkan kokemukset alkavat lähentää perheitä ja tuoda esiin iloa, joka oli ollut piilossa pitkään.
Lisämausteena hotellin kuoro toimii taustalla tunnelman luojana -aivan käsittämättömän mauttomalla tavalla. Vaikka kuorosta on tehty tahallisen imelä, niin se ei ole siltikään hauska. Samaa voi sanoa muustakin elokuvasta. Lomapainajaisessa on kuitenkin siellä täällä pikkuruisia herttaisia hetkiä, joten se ei ole aivan täydellinen mahalasku. Viisi pistettä on siltikin liikaa.

Walking on Sunshine (2014)



Lajityyppi: Komedia, draama, romantiikka, musiikki
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Max Giwa, Dania Pasquini
Pääosissa: Hannah Arterton, Annabel Scholey, Giulio Berruti, Greg Wise, Leona Lewis
Ensi-ilta: 27.6.2014
Kesto: 1h 37 min
Ikäraja: S


Söpö pikku söpöliini Taylor (Hannah Arterton) matkasi teini-ikäisenä lomalle Italiaan Pugliaan ja koki siellä elämänsä romanssin iki-ihanan komistuksen Rafin kanssa. Aurinko paistoi ja kaikki oli niin ihanaa! Taylor joutui lähtemään takaisin kotimaahan opiskelemaan, nyyh, mutta kolmen vuoden jälkeen Rafi alkoi jäädä unholaan.( Ilmeisesti kukaan ei ollut kertonut heille Facebookista tai sähköpostista?) Kunnes....Taylor lähtee lomailemaan sisarensa luo Pugliaan ja saa tietää, että tämä on menossa naimisiin komean miehen kanssa, joka osoittautuu samaiseksi Rafiksi! Siis kääk! Ei voi olla totta! Sisar, joka pitää itseään Venuksena, haikailee entisen sulhonsa perään, ja Taylor haikailee Rafin perään, joka haikailee hänen peräänsä, mutta onneksi kukaan ei aukaise suutaan, sillä siten asia selviäisi ja elokuvan tarina olisi tarpeeton. 
Onneksi kuitenkin aurinko paistaa, miehet ovat ilman paitaa ja tuon tuosta kaikki alkavat tanssia ja laulaa jotain 1980-luvun hittiä. Niitä riittää: Power of love, Don´t you want me baby, Holiday, Girls just wanna have fun ja monta, monta muuta. Laulajien ääni kuulostaa siltä kuin se tulisi tunkkaisen studion uumenista, niinkuin varmaan tuleekin.Kömpelömpää ja harlekiinimaisempaa musikaalia saa hakea, ja kaiken lisäksi se koettaa matkia Mamma mia- elokuvaa.Ei hyvä. Neljä pistettä kymmenestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti