torstai 20. helmikuuta 2014

Talvinen tarina(5/10), Sinkkuna suhteessa(4/10) ja Isabelle:nuori ja kaunis(6/10)



Talvinen tarina/Winter's Tale (2014)


Lajityyppi: Draama, romantiikka, fantasia
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Akiva Goldsman
Pääosissa: Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, Jennifer Connelly, Russell Crowe, William Hurt, Eva Marie Saint
Ensi-ilta: 21.2.2014
Kesto: 1h 58 min
Ikäraja: 12

Talvinen tarina on epäuskottava ja lattea romanttinen draama, joka on maustettu fantasialla. Se kertoo 1900-luvun alun New Yorkista ja orvosta Peteristä(Colin Farrell) , joka on kasvanut kaduilla taskuvarkaaksi. Peterin pomo Pearl näyttää arpiselta karpaasilta, mutta on todellisuudessa paha henki. Peter ei suostu enää tekemään Pearlylle töitä, joten hän joutuu hengenvaaraan, mutta saa toverikseen valkoisen hevosen, joka osaa lentää. Se on oikeasti mytologinen koira, joka toimii hevosen muodossa….siis mikä?...Tarinassa ei selitetä taustoja, mutta kirja, johon elokuva perustuu, pitäisi ilmeisesti lukea tajutakseen sen syvempiä merkityksiä.  Peter murtautuu hevosen kehotuksesta rikkaaseen taloon ja löytää sieltä kauniin punahiuksisen Beverlyn pianoa soittamasta.  

 He rakastuvat ensisilmäyksellä, ja tarina muistuttaa siinä kohden kovasti Titanic-elokuvaa. Keuhkotautia sairastava Beverly menehtyy onnensa kukkuloilla, ja Peter suree niin kovasti, ettei kuole. Tässä vaiheessa tarina siirtyy ilman selityksiä nykyaikaan. Pearl  jahtaa yhä Peteriä, jonka  pitää löytää elämänsä tarkoitus. Ohjaaja on ehkä halunnut tehdä new age-henkisen rakkaustarinan, jossa on paljon haikeutta, mutta elokuva sortuu omaan mahdottomuuteensa. Ei auta, vaikka pääosiin on saatu maailman parhaimman näköiset ihmiset. Tarinassa on sekoitettu valhetta ja totuutta sokeriseen pakkaukseen, ja henkilöt tuntuvat paperiselta. Ihan kamala pettymys. Viisi pistettä. (Kuva: SF Film Finland Oy)


 

 


Sinkkuna suhteessa/That Awkward Moment (2014)


Lajityyppi: Komedia, draama, romantiikka
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Tom Gormican
Pääosissa: Zac Efron, Michael B. Jordan, Miles Teller, Imogen Poots, Mackenzie Davis, Addison Timlin
Ensi-ilta: 21.2.2014
Kesto: 1h 35 min
Ikäraja: 12

Sinkkuna suhteessa kertoo kolmesta kaveruksesta, joiden elämä pyörii juomisen, naisista puhumisen, hekottelun ja vessassa käymisen ympärillä. Kun yksi heistä eroaa vaimostaan, niin kaksi muuta vannottaa häntä pysymään sinkkuna. He toivovat itsekin voivansa ikuisesti jatkaa sellaisina. No eipä aikaakaan kun jokaisella on tietty naikkonen mielessä ja sitten ihmetellään että voi mitä ne mun kaverit tykkää nyt kun mää tykkäänkin tosta tytöstä!?  Niinku oikeesti!


 Samalla he jatkavat naisista puhumista, ryyppäämistä, hekottelua ja kimppakäyntejä vessassa. Varmaan tälle elokuvalle on kohdeyleisönsä, jonka mielestä se on verrattoman hauskaa huumoria, mutta minuun tämä ei pure. Neljä pistettä.(Kuva:Nordisk Film)

Isabelle: nuori & kaunis/Jeune & jolie (2013)


Lajityyppi: Draama
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: François Ozon
Pääosissa: Marine Vacth, Géraldine Pailhas, Frédéric Pierrot, Charlotte Rampling
Ensi-ilta: 21.2.2014
Kesto: 1h 35 min
Ikäraja: 16

Ohjaaja Francois Ozon vihasi omaa nuoruuttaan, joten hän esittää Isabelle- nimisen nuoren naisen elämän kevään ahdistavana kokemuksena. Neljään vuodenaikaan jaettu elokuva kertoo hemmotellusta ja etuoikeutetusta Isabellesta, joka päättää ensimmäisen sänkykokemuksensa jälkeen ryhtyä prostituoiduksi vain 17-vuotiaana. Hän tekee alastonkuvistaan kotisivut ja saa heti runsaasti vastauksia, joten opiskelijatytön illat menevät rahojen ansaitsemisessa. Hän ei kerro sivubisneksestään kenellekään, eikä tunnu tajuavan sen vaaroja.  Motivaatiota ei selitellä. Isabellen nuoret kasvot ovat ilmeettömät ja viileät joka kohtauksessa, mutta kun hänen perheensä pääsee selville tytön puuhista, niin heidän elämänsä romahtaa. Juuri kun elokuvassa tullaan siihen kiinnostavaan osioon eli selvittämään syitä Isabellen käytökseen, niin tarina jää puutteelliseksi.  En nukahtanut sitä katsoessani, koska odotin että kameran viipyily Isabellen kasvoilla lakkaa, mutta ei lakannut. Ei tämä mikään taideteos tai puhutteleva keskusteluaihe ole, vaikka yrittää olla, sillä pääosaa esittävä Marine Vacth on kaunis, mutta ei salaperäinen tai kiinnostava. Hyvässä elokuvassa on aina jotain enemmän kuin pintaa. Kuusi pistettä kymmenestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti