torstai 12. joulukuuta 2013

Thor: the Dark World( 81/2/10), Vikings-tv-sarja



Thor: The Dark World (2D) (2013)


Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, fantasia
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Alan Taylor
Pääosissa: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Idris Elba, Kat Dennings, Zachary Levi, Anthony Hopkins, Chris O'Dowd, Ray Stevenson, Christopher Eccleston, Stellan Skarsgård, Benicio Del Toro
Ensi-ilta: 30.10.2013
Kesto: 1h 52 min
Ikäraja: 12
Normaaliversio (2D).

Taivailla ja avaruuksissa lentelevä, painavaa vasaraansa heilutteleva taruhahmo Thor jatkaa jo toisessa omassa elokuvassaan seikkailujaan maapallolla. ( Hänet on nähty myös tiimityöskentelyyn kykenevänä veikkona elokuvassa Avengers) Ensimmäisessä omassa elokuvassaan hän rakastui kauniiseen Jane Fosteriin, (Natalie Portman) mutta suhde kariutui siihen, että Thorin piti kiitää takaisin avaruuteen. Marvelin sarjakuvatehtaiden uusin "Thor: The Dark World" jatkaa sankarin touhuja, ja tällä kertaa hänen pitää pelastaa Yhdeksän maailmaa ilkeän Malekithin suunnitelmilta. Samalla hän yrittää suojella maapalloa ja päästä takaisin Jane Forsterin kaveriksi.  Täytyy paljastaa etten juurikaan pitänyt Thorin ykkösosasta, vaikka olen sitä mieltä, että Chris Hemsworth on nappivalinta osaan- puhumattakaan siitä miten ihanan luihu Tom Hiddleston on Lokina, Thorin veljenä - mutta  tämä kakkososa on vauhdikas ja viihdyttävä seikkailuelokuva, jossa on hyvällä tavalla osattu vetää överiksi koko muinainen tarusto ja kaikki sen henkilöt. Hämmästyn siitä miten se ihastutti myös kaltaiseni kyynisen kriitikon. Käsikirjoittajat on ikään kuin päästetty vapaalle ja se on kannattanut, sillä tarina todella toimii ja vetää katsojan mukaansa sekä ihailemaan erikoistehosteita, että välittämään toisesta maailmasta. Elokuva on mitä mainiointa lomaviihykettä koko rahan edestä! Kahdeksan ja puoli pistettä.

Vikings

 
Tv-sarja

Genre: Toiminta
Ohjaus:Ciaran Donnelly, Ken Girotti, Johan Renck 


Pääosissa: Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Clive Standen
Käsikirjoitus: Michael Hirst
Alkuperäinen nimi: Vikings
Ikäraja: K-16
Valmistumisvuosi: 2011

Vikings- sarja, joka juuri ilmestyi boxina kaupan hyllyille, kertoo pohjoisen viikinkisankarin Ragnar Lothbrokin (Travis Fimmel) elämästä. Hänen lisäkseen katsoja tutustuu hänen kauniiseen soturivaimoonsa , häilyväiseen veljeensä Rolloon, persoonalliseen veneenrakentaja Flokiin, ja koko muuhun viikinkiheimoon, jota johtaa vainoharhainen jaarli Haraldsson.  Jaarli haluaa heimon tekevän ryöstömatkoja itään niin kuin ennenkin on tehty, mutta kunnianhimoinen Ragnar uskoo, että myös lännessä on maata. Hän lähtee kiellosta huolimatta navigoimaan aavalle merelle kohdaten uusia maita sekä kansoja, mutta kohtaa ikäviä yllätyksiä palatessaan kotiin. Luulin sarjan olevan b-luokan rymistelyä tai pelkkää romantisoitua mukahistoriaa, mutta se on yllättävän  kiehtovaa työtä tummasävyisine taisteluineen, väkivalta tuntuu perustellulta ja aikakauteen sidotulta. Lavastus ja vaatetus on kuitenkin tarkasti laskelmoitua sekä Game of Thrones -tyylin kopiointia.  Sarjan toimivuus perustuu sekä hyviin roolituksiin että tarpeelliseen juonen selkeyteen.   Ihmissuhteet ovat rakennettu tämän ajan katsojaa kiinnostavaksi, ja sisällössä on huomioitu historiallisia tosiasioita, vaikka niitä on joustaen käytetty.  Vikings hahmottelee (joidenkin) esi-isiemme elämää, ja sarjassa tulee vastaan joko suomalaisia nimiä tai jopa suomenkielisiä lausahduksia, ruåtsinkielisistä nyt puhumattakaan. Ragnar ottaa vangikseen myös kristityn munkin, jonka kautta tulee seuratuksi viikinkien hengenmaailmaa sekä ankarien jumalien palvontaa. DVD-julkaisulla on runsaasti lisämateriaalia. 

DVD: vko 47, 2013
Kesto: 6 h 37 min
Maahantuoja: SF Film Finland Oy
DVD kuvaformaatti:
16:9 1.78:1
DVD ääniformaatti:
Dolby digital 5.1 / englanti
DVD tekstitykset:
suomi, ruotsi
DVD sisältää myös: poistettuja kohtauksia
* A Warrior Society: Viking Culture and Law
* Birth of the Vikings
* Forging the Viking Army: Warfare and Tactics

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti