perjantai 13. syyskuuta 2013

Rush, Rahalla saa-luksuselämää



Rush (2013)


Lajityyppi: Toiminta, draama
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: Ron Howard
Pääosissa: Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, Stephen Mangan, Christian McKay, Julian Rhind-Tutt, Jamie de Courcey, Natalie Dormer
Ensi-ilta: 13.9.2013
Kesto: 2h 03 min
Ikäraja: 12


James Hunt oli parhaita kouluja käynyt englantilainen playboy, joka menestyi Formula 1-radoilla ja rakasti suosiota, huvituksia, naisia ja rahaa. Hänen pahin kilpakumppaninsa 1970-luvulla oli Niki Lauda, itävaltalainen mestarikuski, joka on kaikella tavoin Huntin vastakohta. Ron Howardin ohjaama Rush kertoo heidän keskinäisestä kilpailustaan , kunnioituksestaan ja kilpa-ajajien maailmasta mukaansatempaavasti. Ohjaaja luo erinomaisten näyttelijöiden ( Chris Hemsworth ja Daniel Brühl) avulla kiinnostavan tarinan kahdesta miehestä;  säntillisestä, tosikkomaisesta  Laudasta ja elämäniloisesta Huntista , joita yhdistää  sekä mieletön vimma voittaa radalla että  ylivertainen lahjakkuus. Tarina alkaa molempien urien alkuvaiheilta ja kamera kulkee miesten rinnalla näiden voittojen ja vastoinkäymisten aikana  sekä formula-autojen kyljessä radalla niin todentuntuisesti, että katsoja haistaa bensiinin katkun ja palaneen kumin omaan penkkiinsä asti. Erityisesti Daniel Brühl  tuo Niki Laudan ongelmallisena ja pidättyväisenä kilpailijana hienosti esiin.  Kahdeksan ja puoli pistettä. 


Rahalla saa – Luksuselämää/Snabba Cash - Livet Deluxe (2013)


Lajityyppi: Draama, svenskt tal, jännitys
Levittäjä: Bio Rex Distribution
Ohjaaja: Jens Jonsson
Pääosissa: Joel Kinnaman, Matias Varela, Dejan Cukic, Malin Buska, Martin Wallström
Ensi-ilta: 13.9.2013
Kesto: 2h 07 min
Ikäraja: 16


Rahalla saa- luksuselämää on masentava elokuva, jonka olisi pitänyt siirtyä suoraan dvd-hyllyyn. Se yrittää olla vakavasti otettava kuvaus Ruotsin alamaailmasta ja sen kummisetä-asetelmista, mutta on pitkästyttävä,  pitkäveteinen, liian pitkä  - eli sitä katsoessa tuntuu ettei se lopu koskaan. Käsikirjoituksen kikkailu on korvannut alunperin kiinnostavan tarinan. Elokuva on kolmas osa Ruotsin kansainvälisten rikollisten bisneksiin sijoittuvasta Rahalla saa-trilogiasta, joka alkoi rahanahneen opiskelijan JW:n pikkurikoksilla. Elokuvasarjan ensimmäinen osa oli koskettava ja jännittävä, mutta sitä mukaa kun siihen tuli lisäosia, niin tarina alkoi väsyä. JW sössi elämänsä täydellisesti ja työntyi mukaan rikollisten maailmaan, jossa alkoi pyöriä ikävien sattumusten lumipallo. Se oli ensin pieni, mutta sitten se otti vauhtia alamäessä ja kasvoi isommaksi. Tutustuimme espanjalaiseen maahanmuuttaja Jorgeen, joka kolmanteen elokuvaan mennessä on kasvanut pääosan esittäjäksi. Hän on sympaaattisen oloinen roisto, ja rakastunut romanialaiseen prostituoituun, joka haluaa uuden elämän. Heidän ympärillään liikkuu rikollisia monikerroksisessa koston, vallanhimon ja ahneuden maailmassa. Jorgen kanssa elokuvan pääosan saa mafiaan soluttautunut poliisi Martin. Jos sinua kiinnostaa tuo elokuvatrilogia niin siitä vaan, eka leffa kannattaa katsoa ja ehkä toinenkin, mutta suosittelen että tämän viimeisen osan voit jättää väliin. Se saa minulta viisi pistettä kymmenestä, senkin nippa nappa.
 

 


 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti