tiistai 16. heinäkuuta 2013

Zombeja, taikureita, lännenmiehiä...

Zombeja, taikureita, lännenmiehiä, intiaaneja, räikeitä mainoksia ja outoja lentomatkustajia....heinäkuun elokuvatarjonnasta löytyy kesäviihdettä kaikille!



Suuri puhallus/Now You See Me (2013)

 

 

Lajityyppi: Jännitys
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Louis Leterrier
Pääosissa: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Michael Caine, Isla Fisher, Woody Harrelson, Dave Franco, Mélanie Laurent, Morgan Freeman
Ensi-ilta: 19.7.2013
Kesto: 1h 55 min
Ikäraja: 12

Elokuvassa Suuri puhallus Neljäksi Ratsumieheksi itseään kutsuva taikurijoukkue esiintyy yhdessä ja toimii Robin Hoodin periaatteella. Eli he ryöstävät rikkailta ja antavat köyhille -  saaden uskomattoman kansansuosion.  Taikureihin kuuluu hypnotisoija (Woody Harrelson), pari korttitaituria (Jesse Eisenberg)  ja lukkomestari (Isla Fischer). Huikeat, vuosikausien mietinnän vaatineet showt hämäävät yleisöä ja poliisia, sillä taikurit ryöstävät pariisilaisen pankin seisoessaan Las Vegasin lavalla. He saavat välittömästi sekä paikallisen poliisin että Interpolin peräänsä, mutta todisteiden puuttuessa osaavat ennakoidusti vältellä kiinnijoutumista. Ja pian katsoja huomaa, että mikään ei ole sitä miltä näyttää. Sponsorin roolissa on Michael Caine ja tätä haastavana entisenä taikurina esiintyy Morgan Freeman. Elokuvan paras anti tulee taidokkaista ja yllätyksiä tuottavista taikatempuista, eikä näyttelijöiltä niinkuin pitäisi,  mutta  katsoja saa rahoilleen vastinetta. Mitään temppuja ihmeellisempää ei elokuvassa ole, joten se jää kertakäyttöiseksi nautinnoksi. Kahdeksan pistettä taikureille.

World War Z 3D (2013)

 

 

Lajityyppi: 3D, toiminta, draama, kauhu, sci-fi, jännitys
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Marc Forster
Pääosissa: Brad Pitt, Mireille Enos, James Badge Dale, Matthew Fox, David Morse, Eric West
Ensi-ilta: 19.7.2013
Kesto: 1h 56 min
Ikäraja: 16

Elokuva World War Z perustuu Max Brooksin menestyskirjaan Sukupolvi Z , mutta poikkeaa siitä hiukan. Kirjassa kerrotaan zombeista monen ihmisen kautta, mutta elokuvassa pääosaa vetää Brad Pitt, joka on myös tuottanut elokuvan. Hän esittää YK:n palveluksessa ollutta tutkijaa Gerry Lanea, joka on eronnut työstään ja haluaa pysyä perheensä parissa, mutta maailmalla puhkeaa kammottava tautiepidemia. Veren kautta leviävä virus tekee kantajastaan elävän kuolleen kahdessatoista sekunnissa, eikä parannuskeinoa ole. Gerry kutsutaan takaisin palvelukseen, erotetaan perheestään, ja hän saa tehtäväkseen etsiä taudin lähteen Etelä-Koreasta muutaman kokeneen sotilaan ja virusasiantuntijan kanssa. Ihmiskunta pakenee linnoituksiin ja merelle, ja Gerryn matka etenee maasta toiseen. Elokuvan zombiet ovat hurjia,verenhimoisia ja  kovaa juoksevia olentoja, mutta verta tai sisälmyksiä ei näytetä liikaa, vaan jännitys perustuu piinaavaan tunnelmaan ja vähältä piti-tilanteisiin. Tarina pitää katsojan hampaissaan loppuun asti. Kertakaikkiaan laatutyötä, lähes uskottava, ja yksi niistä parempia zombie-elokuvia. Kahdeksan pistettä. 

The Internship (2013)

 

 

Lajityyppi: Komedia
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Shawn Levy
Pääosissa: Vince Vaughn, Owen Wilson, John Goodman, Rose Byrne
Ensi-ilta: 12.7.2013
Kesto: 1h 59 min
Ikäraja: 12

Tätä vastenmielisempää elokuvaa saa etsiä. Vaikka käytän Google-yhtiön sähköpostia, niin en kaipaa sitä räikeästi mainostavaa elokuvaa. The Internship kertoo kahdesta keski-ikäisestä miehestä, jotka menettävät työpaikkansa ja päätyvät Google-yhtiön harjoittelijoiksi. Siellä erotellaan jyvät akanoista, joten miehet joutuvat monenlaisiin testeihin saadakseen hommia. Perustarina on näin ohut, ja komediaksi elokuva säästelee vitsejä kummallisen paljon. Tätä elokuvaa ei ole tehty mistään muusta syystä kuin mainokseksi, joten pääpaino on siinä miten paljon ja miten monessa muodossa Google-yritystä saadaan tuotua esille. Se tehdään niin tyrkyttävästi ja vastenmielisen liimaavasti, että tunsin suurta halua kävellä elokuvateatterista ulos kesken kaiken. Minua ei haittaa jos vaikkapa Bondissa vilautetaan tietynmerkkistä rannekelloa sekunnin ajan, mutta jos jotain tuotetta hoetaan elokuvassa kaksi tuntia, niin se haittaa. Ja kaiken lisäksi The Internship on vetelästi tehty elokuva, ja huonoa mainosta tyrkyttämälleen tuotteelle. En anna pisteitä mokomalle. 
Tehdäänkö pian tietyn kolajuoman ansioiosta kertova rakkauselokuva, tai musikaali ummetuslääkkeestä?



The Lone Ranger (2013)

 

 

Lajityyppi: Toiminta, seikkailu
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Gore Verbinski
Pääosissa: Johnny Depp, Armie Hammer, Tom Wilkinson, William Fichtner, Barry Pepper, James Badge Dale, Ruth Wilson, Helena Bonham Carter
Ensi-ilta: 3.7.2013
Kesto: 2h 29 min
Ikäraja: 12

The Lone Ranger on  lännenelokuva ratsupaimenineen, sheriffeineen ja intiaaneineen. Se kertoo pienestä pojasta, joka vuonna 1933 tutustuu kiertävän tivolin näyttelyyn, jossa on esillä vanha intiaani. Ei vahanukke niin kuin luulisi, vaan oikea  ikivanha intiaanimies kotansa kanssa. Tämä alkaa kertoa pikkupojalle tarinaansa, ja elokuva siirtyy siitä 1800-luvun loppuun ja suoraan villiin länteen. Junalla matkustava lakimies John Reid ( Armie Hammer) suoristelee takinhelmojaan ja kuuntelee kärsimättömänä kirkkokuoroa, kunnes juna ja erityisesti sen kyydissä ollut kuuluisa murhamies ronskisti ryöstetään. John saa heti  määränpäähänsä saavuttuaan  veljeltään  sheriffintähden rintaansa ja hevosen alleen,  ja sitten lähdetään metsästämään  lainsuojattomia. Matkalla hän tutustuu junassa tapaamaansa intiaaniin, joka kertoo nimensä olevan Tonto, ja joka osoittautuu hyvin nokkelaksi tyypiksi. Yhdessä he joutuvat moniin seikkailuihin ja naljailevat toisilleen rakentaen pikkuhiljaa vastahankaista ystävyyssuhdetta. The Lone Ranger perustuu vanhaan radiokuunnelmaa , joka pitäisi ilmeisesti tuntea  tajutakseen kaikki Gore Verbinskin ohjaaman elokuvan hienoudet ja pienet hauskuudet. (tämän verran otin selvää: radiokuunnelman mukaan John Reidin veljenpojanpojasta Britt Reidistä tuli myös sankari , Green Hornet, joka on jo saanut oman elokuvansa) Mielestäni Johnny Depp ei ole koomikko eikä sovi mihinkään vekkulirooleihin, ei edes –anteeksi vaan- kapteeni Jack Sparrowksi, jota Tonton rooli liikaa muistuttaa. Hän iskee erittäin ärsyttävästi kameralle silmää ja tuntuu muutenkin olevan väärässä tarinassa. Elokuvan  ihmissuhteet eivät toimi eikä kiintymys tunnu uskottavalta. Se on lapsille liian raaka,  mutta kuitenkin selvästi alaikäsille suunnattu. Kuusi pistettä kymmenestä.

 

1 kommentti: